De mooiste prentenboeken van dit voorjaar

Gepubliceerd op 17 maart 2020 om 10:09

Aangezien voorlezen heel erg belangrijk is voor de ontwikkeling van jonge kinderen geven we hier een tiplijst met de meest waanzinnig mooie en leuke prentenboeken van dit voorjaar! Eline Rottier van boekwijzer.com zette de must haves van dit voorjaar voor je op een rijtje.

Voorlezen is van groot belang voor de ontwikkeling van jonge kinderen!

VAN WIE IS DAT HUIS? van JOUKJE AKVELD & ANNEMARIE VAN HAERINGEN

Na het succesvolle Van wie is die hoed is het tweede deel van de originele peuterserie van Joukje Akveld verschenen. Een kasteel, een iglo, een boerderij, een wel heel bijzonder hondenhok… Dit keer mogen de kleinste lezers raden welke bewoner in welk huis thuishoort. De tekeningen – in elk deel van een andere bekende Nederlandse illustrator – zijn dit keer van niemand minder dan Annemarie van Haeringen. Ze zijn prachtig en vol slimme verrassingen en grapjes. Wie zou deel drie van jullie mogen illustreren?

 

BOER BORIS EN DE EIEREN van TED VAN LIESHOUT & PHILIP HOPMAN

Hoera, een nieuwe Boer Boris! De liefde die Ted van Lieshout en Philip Hopman in de verhalen en tekeningen over het boertje met zijn rode laarsjes stoppen is voelbaar en maakt de Boer Boris-boeken tot absolute voorleesfavorieten. Deel zeven vertelt een spannend, klinkend rijmend Paasverhaal waarin de kippen de mooiste, gekleurde eieren hebben gelegd. Zou het Boris Boer, zusje Sam, broertje Berend en de kippen lukken om de duizend eitjes op tijd te verstoppen? En zoeken jullie mee?

IK HEET GEEN SCHEETEBEETJE van SEAN TAYLOR & KATE HINDLEY

Dit hondje vindt het ronduit gênant hoe zijn baasje hem behandelt. Hij mag dan klein zijn, hij hoeft héús geen puppykoekjes en hij wil écht niet meegenomen worden in een handtas… En hij wil al helemaal geen Scheetebeetje genoemd worden!!! Alsof de andere honden dan nog met hem willen spelen… of hebben hun baasjes soms ook rare bijnamen voor hen bedacht? Een supergrappig prentenboek om kinderen eindeloos uit voor te lezen en keer op keer aan het lachen te maken.

BIJ DE NEUS GENOMEN van LOES RIPHAGEN

Wist je dat olifanten lang geleden nog geen slurf hadden? Hoe de nieuwsgierige Kleine Olifant dat veranderde, beleef je in dit betoverende kunstwerk van Loes Riphagen. Zij kan als geen ander dingen bedenken die zomaar eens echt gebeurd zouden kunnen zijn (kennen jullie Vlieg op, dikke bromvlieg! bijvoorbeeld al?). Dit hartveroverende, originele, schitterend uitgevoerde avontuur verdient een bijzonder plekje in elke kinderkamer.

VICTOR van CATHARINA VALCKX & NICOLAS HUBESCH

Dit fantasierijke voorleesboek gaat over een paar dagen uit het bijzonder interessante leven van Victor, een vrolijk katje met een geruit petje. Zes dagen om precies te zijn: een rare, een regenachtige, eentje zonder stroom, een stomme, een veel minder interessante en een bijna perfecte. De heerlijke verhalen sluiten naadloos aan bij de belevingswereld van kinderen en zijn subliem verbeeld door de Franse illustrator Nicolas Hubesch.

DE GROTE GEVAARLIJKE GROMPEL van CLAIRE FREEDMAN & KATE HINDLEY

In een griezelig huis boven op een heuvel schijnt de Grote Gevaarlijke Grompel te wonen. In het midden van de nacht besluiten Muis, Hond en Poes naar hem op zoek te gaan. Knikkende knieën, griezelige paden, spannende trappen, krakende deuren… Durf jij met deze dappere diertjes mee te gaan? Gouden Griffel-winnares Bette Westera vertaalde dit ontwapenende verhaal waarin niets is wat het lijkt meesterlijk…  Een waar feest om voor te lezen!

Bron: jmouders.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.