De vakantie is voorbij. Back to school!

Gepubliceerd op 9 september 2020 om 14:02

Klaar voor de start …

Tijd om weer naar school te gaan!

Herkent u zichzelf in een van de volgende punten, bij het begin van het nieuwe schooljaar?  Drie, vier of zes weken vrij geweest en genoeg opgeladen moeten zijn voor een nieuw jaar hard werken. Of…

Als kleuter kon je spelen op het schoolplein en spelletjes spelen, maar na de zomer ga je naar groep 3 en moet je hele dagen in de schoolbank zitten. Of…

Voor de vakantie ben je een van de oudsten van school, na de vakantie de jongste en word je ook wel brugpieper genoemd. Of…

Je gaat over van de ene groep naar de andere ook dan is er een nieuwe start. Nieuwe meesters/juffen, nieuw klaslokaal, soms nieuwe klasgenootjes.

Een paar tips om het nieuwe schooljaar met frisse moed te starten:

1. Op tijd naar bed.

2. Maak een kalender van het nieuwe schooljaar

Een kalender waar belangrijke dingen op staan zoals gym, schoolzwemmen, vakanties, studiedagen, uitjes met de klas enz.

3. Praat over het nieuwe schooljaar

Praat over wat er gaat veranderen in het komende schooljaar. Nieuwe vakken, nieuwe leerkracht enz. Maar ook wat de reactie van je kind teweeg brengt bij een ander kind. Als jij blij en enthousiast vraagt naar zijn vakantie, hoe zal het dan op je reageren.

4. Veilig op weg in het nieuwe schooljaar

Misschien gaat je kind voor het eerst naar het voortgezet onderwijs, of mag het voor het eerst zelfstandig naar school fietsen. Zorg dat het kind bekend is met de route en met gevaarlijke punten. Fiets de route eventueel al een keer samen.

5. Moederliefde

Wat is er nu mooier dan het krijgen van een lief briefje in je broodtrommel of een servetje met een tekening van je moeder. Zodat je weet dat ze aan je denkt.

Met deze bovenstaande tips moet het iedereen lukken om weer ‘Klaar te zijn voor de Start’.

Lijkt het u ook leuk om iets in de trommel voor uw kind te doen, maar heeft u zo even geen idee? Lees dan ons blog ‘Moederliefde in de broodtrommel’.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.